3D Printer Toepassingen

3D printers hebben een hoop toepassingen en er komen er steeds meer bij. Een 3D printer wordt gebruikt om auto-onderdelen, smartphone cases, mode-accessoires, medische apparatuur en kunstmatige organen te creëren. Charles ‘Chuck’ Hull creëerde de eerste functionele 3D printer in 1984 en de technologie heeft sindsdien een grote vlucht genomen. Productiebedrijven en ruimtevaart organisaties hebben miljarden dollars bespaard door het gebruik van 3D-printen voor het bouwen van onderdelen. 3D printen heeft ook geholpen levens te redden en mensen gezond te houden. Hieronder staan ​​4 creatieve voorbeelden van de toepassingen van 3D printers:

1.) Geprinte organen

3d geprint orgaan3D printen wordt gebruikt om organen te drukken met de eigen cellen van de patiënt. Dit betekent dat patiënten niet meer in de toekomst niet meer hoeven te wachten op de beschikbaarheid van een orgaan van een donor. In het verleden weerden geïmplanteerd structuren voor patiënten met de handen gemaakt. 3D printen heeft dit proces drastisch verbeterd, terwijl de wachttijd enorm is afgenomen. Deze techniek staat nog in de kinderschoenen, maar verwacht wordt dat binnen 10 tot 20 jaar de meerderheid van de transplantaties zal geschieden door 3D geprinte organen en structuren.

2.) 3D printers in de auto industrie

General Motors
General Motors is in 2014 begonnen te bouwen aan de Chevrolet Malibu. Ingenieurs van het bedrijf gebruikten 3D printers om de tijd die nodig is prototypen van onderdelen te fabriceren dratisch in te korten. GM gebruikt stereolithografie, gespecialiseerde software, wiskundige gegevens en lasersintering om delen van vloeibare hars te bouwen om verbeteringen aan de Malibu te maken.

General Motors zei dat de snelle prototyping vooral nuttig was voor de vloerconsole, die over smartphone houders voor de bestuurder en passagier beschikt. De onderdelen waren ook lichter, zodat het de Malibu een efficiënter brandstofverbruik geeft. GM gebruikt daarnaast 3D printen om voertuigen te testen in windtunnels. 3D printen werd ook om het chassis te fabriceren en andere cruciale onderdelen van de auto te testen.

Ford Motor Company

Dit bedrijf gebruikt 3D printen om prototypes van de vele onderdelen in hun voertuigen, zoals cilinderkoppen en remschijven te maken. 3D printers werdev tevens gebruikt bij de Ford Torrence Avenue Assembly Plant voor de productie van de Explorer en de EcoBoost-motoren.

Urbee 2

Jim Kor en zijn team van ingenieurs bouwden een volledig voertuig met 3D printers die ze de Urbee 2 noemnden. Het chassis van de oorspronkelijke Urbee werd ook gemaakt door het gebruik 3D printers. De Urbee 2 bestaat echter volledig uit geprinte onderdelen. Op dit moment wordt de auto grondig getest op veiligheid en efficiëntie. De bevindingen van het onderzoek worden eind 2015 verwacht. Als de resultaten bevredigend zijn verwacht Kor dat de auto in1111 het najaar van 2016 op de markt zal komen.

3.) 3D printen in de luchtvaartindustrie

Onlangs heeft NASA een raketmotor geprint met een professionele 3D printen. Uit testen blijkt dat de motor tot 14x 3d print raketmotor nasameer stuwkracht kan leveren dan traditionele modellen. NASA ingenieurs waren in staat om de injector van de motor met selectieve laser printers te bouwern uit een nikkel-chroom legering poeder. Het testonderdeel was de grootte van een injector in een raketmotor, maar het design werd in eerste instantie op een kleinere schaal samengesteld. De injector kan worden geschaald naar een groter formaat wanneer het productieklaar is.

NASA heeft ook plannen om een 3D printer de ruimte in te sturen, als onderdeel van een plan voor het opzetten van een “mini-fabriek” in het International Space Station (ISS). Als astronauten een bepaald onderdeel nodig hebben om, zouden ze in staat zijn om deze direct uit te printen. NASA hoeft dan niet langer reserveonderdelen de ruimte in te sturen, wat zal leiden tot een grote kostenreductie.

4.) 3D geprint pistool

Defense Distributed is een high-tech bedrijf dat ‘s werelds eerste volledig open-source 3D geprint pistool gemaakt heeft. Vijftien van de zestien onderdedelen van het pistool werden gemaakt met behulp van een 3D printer. Er is grote controversie ontstaan over dit ontwerp omdat iedereen het design kon downloaden en het pistool thuis kon uitprinten. Of dit in de toekomst tot problemen en/of regulatie gaat leiden, is op dit moment nog niet onbekend, maar het toont wel aan dat 3D printers niet alleen voor goede doelen kunnen worden ingezet.